2014. augusztus 24., vasárnap

Milyen világot akarunk?

Egy békés, erőszakmentes világot akarunk. Olyan világot, ahol nem dúlnak háborúk. Olyan világot, ahol nincsenek hadseregek, amelyek háborúra készülnének. Olyan világot, amely egészen más, mint a mai világ, ahol hatalmas seregek készülnek háborúra, vagy éppen háborúznak, ahol az emberiség erőforrásainak harmadát áldozzák gyilkolásra, pusztításra és erőszakra.
Egy világot, ahol minden ember fenség! Olyan világot, amely egészen más, mint a mai világ, ahol az emberek többsége pária, ahol sokan még rabszolgasorban élnek, ahol még természetes a hatalmasok és a gazdagok sérthetetlensége és gőgje.
Egy világot, ahol mindenki egyenlő, és a kölcsönös tisztelet természetes és feltétlen követelmény, ahol mindenkinek biztosítva van a sérthetetlen élettér.
Egy világot, ahol mindenkinek van értelmes munkája!
Egy világot, ahol mindenkinek biztosítva van a tanulás lehetősége képességei szerint egy életen át, ahol mindenkinek biztosítva van a hozzáférés az emberiség teljes kultúrájához, a sportolás lehetősége, az utazás lehetősége.
Egy világot, ahol mindenkinek reális esélye van egészségben és örömben élni 100 évig.
Egy világot, amely egységes, oszthatatlan és demokratikus, ahol mindenkinek biztosítva van a közéletben való részvétel lehetősége.
Egy világot, ahol humánus jog biztosítja az emberek együttélését, ahol mindenki becsületesen teljesíti kötelességeit, és bátran védelmezi jogait.
Egy világot, ahol mindenki hisz az emberben, és hisz magában.
Egy világot, amelyet az ember szabad és teremtő szelleme ragyog be.



* * *