2014. december 29., hétfő

A békéért

A Változó Világ Mozgalom (VVM) újra, és újra figyelmeztet: világunkban nem csökken, ellenkezőleg, növekszik a háborús veszély.
Az elmúlt évezredek a szűnni nem akaró birodalomépítési kísérletek története. A birodalom természete mindig ugyanaz: mindent leigázni, ami az útjába kerül, vagy azt másképpen pacifikálni a maga paxával. És amikor minden apró vadat felfalt maga körül, a birodalom elkerülhetetlenül szembetalálja magát egy másik birodalommal. Ekkor viszont a pusztítás még iszonyatosabb.
Ez az iszonyat a 2. világháborúban olyan méreteket öltött, hogy ez egy példa nélküli békemozgalmat hívott életre az ötvenes és a hatvanas években szerte a világon. De a hatalmas és szívós birodalmi erők lassan felőrölték a haladás és a béke erőit. Ma már csak egy kívülről-belülről manipulált, zömében korrupt média kozmetikázza-hamisítja a valóságot, harsogja a birodalmi pacifikációk nagyszerűségét és sikereit. Közben szinte minden nagyobb állam feljogosítva érzi magát, hogy éljen katonai eszközökkel, hol elrettentés, hol leplezetlen nyomásgyakorlás céljával. Politikai és gazdasági érdekükben semmilyen provokációtól, de a nyílt háborútól sem riadnak vissza. Az „opciók” között pedig „minden” benne van.
Halaszthatatlan, kiáltó szükség lenne egy új hiteles békemozgalomra, de a fő cél csak egy világkormány létrehozása lehet. Egy erős és hiteles békemozgalom ezt képes lenne elérni.
Űzzük el a Földről a háború kultuszát, építsük fel a béke kultuszát! Így elűzhetjük magát a háborút, és felépíthetjük a béke világát.


* * *