2014. december 31., szerda

Boldog 2015-öt!

A Változó Világ Mozgalom (VVM) örömmel és reménnyel nyugtázza A Változó Világ könyvsorozat legújabb kötetének, „A civilizáció” megjelenését.
Ez a kiadvány nem csak egy figyelemre méltó kísérlet az emberiség útjának bemutatására az ismeretterjesztés keretében, hanem beavat három rendhagyó munkába: beavat a Változó Világ Mozgalom, az Emberhit és az Életútmutató születésébe. Ezek még alig ha dicsekedhetnének történelemmel, de kevés olyan ügy van ma, amely ennyire beágyazva lenne a történelemben.
Ezzel „A civilizáció” nem csak egy szokásos olvasmány, hanem egy fontos kiáltvány is. Üzenete együtt érkezik 2015-tel. A VVM hisz abban, és dolgozni fog érte, hogy ez az üzenet minél több emberhez jusson el.
„A Földet újra paradicsommá, örök emberi paradicsommá kell tenni. Humanizálni kell a munkát, a termelést, a fogyasztást, a környezetet, az intézményeket, a jogot. Mindez viszont vállalható és elérhető, ha a tudás, a közösség és az öröm alapeszmévé vált a társadalomban… Egyre erősebb a gyanú, hogy a földi civilizáció embere csődöt mond. De a civilizáció mélyében ott élnek más, igaz emberek is. Kik azok? A legenda szerint ezt Isten sem tudja, talán ők maguk sem… Talán legenda az egész? Nem, ez nem lehet a véletlen műve. Ez a legenda a civilizáció műve! Egyre erősebb a gyanú, hogy végül is nem a szeretet, a szépség vagy hasonló nemes eszmény váltja meg a világot, hanem az igaz ember színre lépése! Ez a történelem által feladott lecke.”

Boldog 2015-öt!


* * *