2018. február 4., vasárnap

Korfüggő nyugdíjat!


A Változó Világ Mozgalom úgy tartja, hogy kortól nem függő nyugdíj ugyanolyan méltánytalan, mint a kortól nem függő minimálbér.
Ebből a szempontból senkit ne tévesszen meg, hogy általában a civilizált országokban a nyugdíjba vonuláskor megállapított nyugdíjat évente korrigálják ilyen vagy olyan módszerrel. Ez nem más, mint egy igen kompenzáció az örökös inflációért, vagy még szerényebb igazítás a társadalom általános prosperitásához. Közben a nyugdíjas kor anyagi kiindulópontja lényegében mozdulatlan marad, míg közben az idős ember sajátos helyzete egyre kényesebb, egyre bonyolultabb, egyre nehezebb, testileg is, lelkileg is.
Az lenne méltányos, ha legalább bizonyos kor után, például 70 éves kor fölött a nyugdíj ne csak az általánosan megállapított korrekciós százalékkal, hanem a kortól függő százalékkal is nőjön.
Szemforgatás lenne itt valami költségvetési összeomlást vizionálni. Sajnos az az élet törvénye, hogy a kor haladtával, a demográfiai fa koronája egyre vékonyabb, egyre kevesebben tudják majd élvezni a társadalom méltányosságát. Mégis az esély mindenki számára adva, ahogy az a jó érzés, hogy jeleskedett a szolidaritás és az idősek iránti társadalmi tisztelet
Változó Világ Mozgalom


Egyetértesz céljainkkal?
Támogatod valamelyik – netán több – kezdeményezésünket?
Csatlakozz a Változó Világ Mozgalomhoz!
Támogasd pénzadománnyal munkánkat! 1000 forint is segítség!
* * *